Bodega Norton Reserva Malbec
Restaurang
Om Producenten
Strax norr om Rio Mendoza i Argentina, med tillgång till toppmodern teknologi, tillverkar Bodega Norton viner av högsta internationella klass.
När den engelska ingenjören Sir Edmund James Norton grundade Bodega Norton år 1895, var det den första bodegan att etablera sig norr om Rio Mendoza. Firman hölls kvar inom familjen fram till 1989 då den österrikiske affärsmannen Gernot Langes-Swarovski blev ny ägare. Argentina hade ännu inte slagit igenom på den internationella marknaden och han var den första utländska investeraren som både trodde på och vågade satsa på vinnäringen i Mendoza. Ambitionen var redan från första dag högt satt, man skulle göra viner av högsta internationella klass.
Vinifiering
Avstjälkning och försiktig krossning av druvorna. Musten macererar i 25-30 dagar innan jäsningen påbörjas med hjälp av odlade jäststammar vilken tar ca 7 dagar. Vinet genomgår 100% malolaktisk jäsning.
Vinet lagras ca 12 månader i franska barriquer och ytterligare 10 månader på flaska innan vinet släpps till försäljning.
Karaktär
Medelfyllig vin, med stor mörkfruktig mogen smak med drag av björnbär, viol och inslag av fat som avslutas med en trevlig liten mineralton. Fint avrundade tanniner och ett långt avslut.