Torres logotyp

Vinprovning på MFW med Joanna Fingal

Vinprovning i Stockholm efter inspirationsresan till Barcelona i höstas

Vinprovning på MFW med Joanna Fingal

Vinprovning i Stockholm efter inspirationsresan till Barcelona i höstas

Mireia presenterade vinerna med vevande händer i spanskt manér

Hon spred en glödande energi under provningen

Joanna bjöd in sina vänner till vinprovning med oss

Härliga Mireia Prim från Torres höll låda på Magnusson Fine Wine

Den förväntansfulla gruppen satt och sniffade och smakade på vinerna medan Mireia berättade om dem.

Först provades vita viner. Ekologiska Gran Vina Sol var först i ledet och visade upp en frisk och len chardonnaystil med lätt kryddiga fattoner. Sedan var det rieslingdags där Waltraud visade upp en viss utveckad karakär som lättast kan beskrivas som petroleumdoft. Därefter de två vingårdsbetecknade vinerna Fransola och Milmanda, den första Sauvignon Blanc och den senare Chardonnay, och båda två med lagring på franska ekfat. Provningen visade på en stor mångfald i stilar och samtidigt den tydliga skillnaden mellan de tre olika druvsorterna.

Därefter var det dags att prova rött. Det inledande vinet var trontjänaren Gran Sangre de Toro, som är klassiskt spansk i modern stil. Vinet är en blandning av druvorna Garnacha, Carinena och Syrah och är kryddig och fruktig med inslag av plommon, mörka körsbär, choklad, kaffe och vanilj. I provningen var även Celeste, Salmos och Mas la Plana med - Torres bästa från DO Ribera del Duero, DO Priorat respektive DO Penedès.

Samtliga provningsdeltagare hittade en ny favorit bland vinerna under kvällen och vi skiljdes åt efter många anekdoter och skratt - precis så som en riktig vinprovning ska gå till :).

Läs mer om kvällen på Joannas blogg.

Besök av filmteam

Biancha Ingrosso kom till vinprovningen med ett filmteam

Inspelningen av Wahlgrens Värld är i full gång så Biancha blev ackompanjerad av ett filmteam när hon dök upp till provningen sådär lite fashionabelt sent. Den fnittrande gruppen "råkade" glömma kamerorna, så behövs nog en del klippning innan det kan sändas i TV - men kul var det :)!