Torres logotyp

Ugnsbakad sötpotatis

med grönkål, fetaost och valnötter

Ugnsbakad sötpotatis

med grönkål, fetaost och valnötter

Ingredienser

  • Stora sötpotatisar2 st
  • Fetaost50 gram
  • Olivolja1 matsked
  • Grönkål250 gram
  • Citron, saft och skal1/2
  • Honung1 tesked
  • Hasselnötter1 påse
  • Vitlök2 klyftor
  • Salt och peppar

God vegetarisk förrätt.

Inspiration

STEG 1
Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper. Tvätta Sötpotatisarna och dela dem på mitten. Pensla hela potatisarna med olivolja, salta snittytan och lägg sedan på plåten med snittytan uppåt.

STEG 2
Grädda i 30 minuter, ta ut bakplåten och vänd på potatisarna. Med hjälp av en gaffel rör du runt i den krämiga sötpotatisen. Smula osten på potatisen.

STEG 3
Skölj grönkålen. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och hacka vitlöken. Lägg grönkål och vitlök i en bunke och tillsätt citronskal och saft, honung, olja och salt. Massera grönkålen ordentligt med händerna.

STEG 4
Sprid ut grönkålen på potatisen, grovhacka hasselnötterna och toppa med dem. Grädda ytterligare 5-10 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera!

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product