Torres logotyp

Tortilla de Patatas

Passar lika bra till frukost som brunch

Tortilla de Patatas

Passar lika bra till frukost som brunch

Ingredients

4 pers
  • Ägg3 st
  • Kokt potatis2 st
  • Vitlök0,5 klyfta
  • Gullök0,5 st
  • Chilifrukt0,5 st
  • Bacon0,5 paket
  • Grädde0,5 dl
  • Mjölk0,5 dl
  • Sherryvinäger1,5 tsk
  • Persilja
  • Rosmarin
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Olivolja
  • Parmesanost2 dl

Matig frukost

Perfekt om du har potatis rester i kylen

STEG 1
Görs ofta på de grönsaker som finns hemma. Därför är det en perfekt söndags-brunchrätt! Basen är ägg, lök och potatis. Resten kan varieras in i oändlighet! Viktigt är att man använder en stekpanna som kan ställas in i ugnen.

STEG 2
Sätt ugnen på grill 200°C och hacka löken, chili, bacon och vitlöken. Skär ner potatisen i mindre kuber och riv parmesanosten på den grova sidan av rivjärnet. Fräs lök, vitlök, chili och bacon i smör och olja. Salta och peppra. Slå sönder äggen i en bunke med en gaffel och rör ihop med grädde och mjölk.

STEG 3
Blanda i potatis och parmesanost. Skulle smeten kännas lite för tjock så späd med lite mer mjölk. Skvätt i sherryvinäger i stekpannan och rör om.
Häll över äggsmeten. Sätt värmen på medel, jag använde 5/9 .När smeten satt sig i botten och på sidorna kommer du se att den börjar sätta sig överst också. Skaka lite lätt på pannan för att kolla konsistensen.

STEG 4
Ställ in den i ugnen i 5-6 min, eller tills det blivit en fin yta och den satt sig även på toppen.

Fransola

Prisbelönt ekfatslagrad Sauvignon Blanc

Det här är ett utmärkt vin att servera till de flesta kokta och stekta fisk- och skaldjursrätter, gärna smaksatta med citrus, vitt vin, naturell yoghurt eller crème fraiche för att balansera vinets syra samt färska örter för att spegla vinets fina dofter. Passar även till milda rätter av kyckling och ljust kött, liksom till smakrika getostar. Servera vid cirka 10-12 grader för att maximera doftupplevelsen, gärna ur glas med medelstor hög kupa.