Torres logotyp

Jordgubb, ros och hibiskus-glass

Vacker efterrätt

Jordgubb, ros och hibiskus-glass

Vacker efterrätt

Ingredienser

6-8 pers
  • Kokosmjölk4 dl
  • Tapioca-stärkelse1 1/2 matsked
  • Torkade hibiskusblad2 matskedar
  • Kokosnötskräm4 1/2 dl
  • Färska jordgubbar, mosade5-6 dl
  • Vaniljpulver1/2 matsked
  • Vodka1 matsked
  • Ekologisk Kokosolja2 matskedar
  • Rosolja eller 2 matskedar rosvatten1 droppe

Veganvänlig och fri från både mjölk och raffinerat socker.

Inspiration

STEG 1
Häll en liten mängd kokosmjölk tillsammans med tapiokastärkelsen i en kastrull och vispa till en slät blandning. Vispa i resten av kokosmjölken. Värm blandningen över medelhög värme och rör om emellanåt. När blandningen kokar, ta av pannan från värmen. Rör i hibiskusblommorna och täck med lock. Ställ åt sidan och låt vila i 30 minuter.

STEG 2
När blandningen vilat klart, häll den genom en sil och släng blombladen. Häll ner blandningen i en mixer och tillsätt kokoskräm, jordgubbspuré, vanilj, vodka, kokosnötolja, salt och rosolja eller vatten. Mixa blandningen tills den är helt slät.

STEG 3
Ställ in blandningen i kylskåpet och låt stå tills den är fullständigt kyld (minst 3-4 timmar). Häll därefter den frysta blandningen i en glassmaskin enligt dess instruktioner. Skopa över blandningen i en behållare, täck och ställ in i frysen tills blandningen är fast, åtminstone 8 timmar eller över natten. Låt glassen tina i rumstemperatur i cirka 30 minuter innan servering. Dekorera gärna med färska jordgubbar och rosblad.