Torres logotyp

Krämig sötpotatissoppa

med kokosmjölk och ingefära

Krämig sötpotatissoppa

med kokosmjölk och ingefära

Ingredienser

  • Sötpotatisar5 st
  • Morötter5 st
  • Stor gul lök1 st
  • Vitlök1 klyfta
  • Ekologisk grönsaksbuljong1 tärning
  • Kokosmjölk1 burk
  • Ingefära
  • Persilja
  • Salt och peppar

Gott och enkelt till lunch, middag eller förrätt.

inspiration

STEG 1
Skala och hacka löken och vitlöken i mindre bitar. Tillsätt olja i en stor gryta, häll i löken och fräs den i några minuter under omrörning.

STEG 2
Skala och tärna sötpotatisen och morötterna, hacka chilin och låt fräsa med tillsammans med löken i några minuter.

STEG 3
Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, salt och riven ingefära (Ingefäran bli mildare i smaken när den kokas). Låt koka på medelvärme i ca 20 minuter eller tills potatisen och morötterna är mjuka.

STEG 4
Mixa soppan med stavmixer eller i matberedare. Du behöver inte mixa den helt slät. Det kan gärna vara några bitar hel potatis och morötter kvar för texturens skull.

STEG 5
Ställ tillbaka soppan på spisplattan och sänk värmen så att den sjuder. Häll på kokosmjölk till dess att du fått den tjockleken du vill ha. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera ingefära om du vill ha mer sting.

STEG 6
Servera i djupa tallrikar och avsluta med att ringla över några droppar kokosmjölk, strö över lite hackad persilja och strö lite nymald svartpeppar över.

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product