Torres logotyp

Setting the table

Get inspired

Setting the table

Get inspired

Mediterranean feel

DYI

Alla älskar vi långa ljumma kvällar på en uteservering. Just nu känns det långt borta men du kan skapa samma känsla hemma med lite enkla knep. Här ger vi dig enkla och roliga tips på hur du kan få till den där hemtrevliga och rustika känslan som om du satt på en tapas bar i Barcelona!

”What could be more important than a little something to eat”

Winnie The Pooh

Maten är viktig men även din dukning!

När du ska ha en middag eller fest så gör det all skillnad om du lägger lite extra kärlek på dukningen för att skapa en atmosfär. Så här års när det är mörkt och sommaren känns långt borta så kan vi drömma oss bort till långbord ute under trädkronorna med hjälp av lite enkla inrednings- och dukningstips.

Skapa grunden
Utgå ifrån vilken känsla du vill skapa och vilken mat du ska servera. I denna artikel så vill vi skapa känslan av semester i Barcelona, ett kök på Mallorca eller en terass i Marbella.

När du hittat ett tema, det kan vara maten, ett land eller en känsla så har du en bra grund att utgå ifrån. Det blir lättare att identifiera vilka material du vill jobba med men också att kunna se vad som faktiskt inte passar in.

Material och rekvisita
Vi börjar med materialet, vi vill få in naturmaterial och en nästan lite stökig känsla med många olika sorters porslin. För att få till känslan av medelhavet så välj gärna naturliga material såsom lera, trä och rotting.

Just detta tema öppnar upp för mycket färg men välj gärna de lite mer pastelliga och naturliga tonerna då maten kommer att stå för den stora färgklicken.

När man tänker på stora semestermiddagar så tänker man ofta på sociala tillfällen som inspirerar dina gäster till att dela maten. Lägg upp dina smårätter på träbrickor och låt gästerna ta från stora fat.

Använd gärna ingridienser från maten som rekvisita, en kvist rosmarin blir en fin servett-ring tillsammans med lite natursnöre. Eller låt citroner och kronärtskockor få bli bordets center piece.

Place cards

Get inspired

Har du en större middag är bordsplacering alltid en god idé för att skapa stämning kring bordet. Passa på att skapa placeringskort så alla gäster enkelt hittar sin plats! Här har vi använt gröna löv och skrivit namnen med en vanlig guldpenna. Enkelt, oväntat och väldigt snyggt.