Torres logotyp

Helgrillad kyckling

Med smak av timjan, citron och vitlök

Helgrillad kyckling

Med smak av timjan, citron och vitlök

Ingredienser

4 personer
  • Hel kycklingCa 2 kilo
  • Hel vitlök1
  • Citroner3
  • Olivolja2 dl
  • Skalad mandelpotatis600 g
  • Färsk timjan1 kruka
  • Kycklingbuljong4 dl
  • Smör50 g
  • Maizena, till redning
  • Salt och peppar

En god och väldoftande rätt som sköter sig själv i ugnen.

inspiration

STEG 1
Krydda kycklingen runt om med salt och peppar. Gnid in skinnet med citronjuice från 1 citron och lite olivolja. Dela 1 citron på hälften och lossa lite mer än hälften av klyftorna från vitlöken. Lägg citron- och vitlöksklyftorna inuti kycklingen med lite timjan.

STEG 2
Grilla sedan kycklingen på ugnsgaller (med en plåt under) på 175 grader i ca 30 min och sänk sedan värmen till 130 grader och låt kycklingen grilla till temperaturen vid låret är 80 grader. Tiden beräknas på storleken av kycklingen men räkna med minst 1 ½ timme för 2 kg.
STEG 3
Dela potatisarna på längden, blanda med olivolja och krydda med salt och peppar. Stek potatisen i en stekpanna så att den får färg. Lägg sedan över potatisen på plåten under kycklingen, tillsammans med resterande vitlöksklyftor och låt det bakas tillsammans så att alla smakerna blandas.

STEG 4
Hacka timjan och blanda med potatisen när den är klar. Koka upp kycklingbuljongen och smaka av med rivet citronskal och juice. Red av och mixa i smöret med stavmixer och ringla över kycklingen. Servera!

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product