Torres logotyp

Rostade betor, sötpotatis och kronärtskockor

Gott tillbehör till grillat kött

Rostade betor, sötpotatis och kronärtskockor

Gott tillbehör till grillat kött

Ingredients

4-6 pers
  • Medium white beets, peeled6
  • Olive oil2 1/2 tablespoons
  • Garlic cloves2
  • Kosher salt1 teaspoon
  • Sugar1 teaspoon
  • Medium sweet potatoes, cut into chunks3
  • Large sweet onion, chopped1
  • Green artichokes2
  • Ground black pepper

Beets 'n' Sweets.

inspiration

STEG 1

Förvärm ugnen till 200 grader. Skölj kronärtskockorna under kallt vatten och torka av dem med en ren kökshandduk. Skär bort de yttersta lagren från stammen, skär bort spetsarna från bladen och skär av den översta toppen av kronärtskockan. Gnugga en citron där du har ansat, det förhindrar att områderna blir bruna.

STEG 2
Skölj kronärtskockan en gång till under kallt vatten, dra ihop bladen för att noggrant skölja ut skockan. Med en skarp kockkniv skär du sedan kronärtskockan, antingen i halvor eller i kvartar. Det blir en finare presentation om du skär i halvor, men tillagningen går snabbare om du skär I kvartar.

STEG 3
Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten, lägg ner kronärtskockorna, sänk plattan och låt dem sjuda i ungefär 30 minuter, beroende på storleken på dem.
Skölj under tiden betorna under kallt vatten och skrubba dem rena. Blanda dem sedan i en skål med 1/2 matsked olivolja, lägg de på en plåt och ställ in i ugnen I 15 minuter.

STEG 4
Blanda ihop en marinad av den återstående olivoljan, hackad vitlök, salt, peppar och socker i en stor återförslutbar plastpåse. Skär sötpotatisen och löken I grova bitar, lägg ned I påsen och skaka ordentligt så att allting blandas. När betorna varit inne I 15 min, ta ut plåten och lägg på potatisen, löken och kronärtskockorna och ställ tillbaka in I ugnen I 45 minuter. Efter 20 minuter tar du ut plåten och rör om.

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product