Torres logotyp

Pokebowl

med halstrad tonfisk och picklad rödkål

Pokebowl

med halstrad tonfisk och picklad rödkål

Ingredienser

  • Färsk tonfiskfilé500 g
  • Soja, japansk2 matskedar
  • Rapsolja1 matsked
  • Sesamolja1 matsked
  • Honung, flytande1 matsked
  • Lime1 st
  • Färsk ingefära2 teskedar
  • Färsk chilipeppar0,5 st
  • Färsk rödkål250 g
  • Lime1 st
  • Vatten1 matsked
  • Honung, flytande1 matsked
  • Jasminris4 dl
  • Mango, Salladslök, Edamamebönor, Cashewnötter, Avokado, Gurka

Pokebowl på 30 minuter.

Inspiration

Detta är en perfekt rätt att servera om man är ett lite större sällskap, då det går att variera ingredienserna i oändlighet och gästerna själva kan plocka ihop sin egen pokebowl direkt från middagsbordet.

STEG 1
Börja med att koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna ditt val av fisk, vi har valt tonfisk men det går bra att använda annan sort som exempelvis lax. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen. Blanda sedan ihop alla ingredienser till fisken i en skål och låt fisken marinera i cirka 10 min.

STEG 2
Strimla rödkålen, det enklaste är att använda sig av en helt vanlig osthyvel. Blanda sedan den strimlade rödkålen med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt stå och marinera i cirka 10 min.

STEG 3
Låt edamamebönorna och mangon tina, strimla salladslöken. Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om. Lägg fisken i mitten och dekorera med avokado. Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander. Tillsätt gärna lite chilimayo, recept hittar du i vårt recept Laxtortillas.

Coronas

Tempranillo med kunglig glans

Mörkt granatröd färg. Doften är medelstor men intensiv och fruktig med djupa toner av mörka bär, aningen animalisk och komplex och med en fin fatton som bjuder på en nyans av vanilj. Smaken är medelfyllig, torr och elegant med en finstämd rödfrukt. Ett bra allroundvin till smakrika, klassiska rätter av fågel, kött och vilt. Dessa kan gärna serveras med tillbehör som har en viss sälta eller en krämig konsistens.

Läs mer här!