Torres logotyp

Pimientos de padron

Det perfekta tilltugget

Pimientos de padron

Det perfekta tilltugget

Ingredienser

4 personer
  • Padron paprikor (Det går även att byta ut dessa mot Civri-paprika eller Carli-paprika)400-500 gram
  • Olivolja (Använd helst inte extra virgin)2 matskedar
  • HavssaltEn stor nypa

PRETTY. EASY. PIMIENTOS DE PADRON.

Inspiration

Använd alltid ett grovt havssalt av bra kvalitet när du gör dina Pimientos. Om du vill ha lite variation så är koriander och kummin kryddor som passar väldigt bra till. Det är också gott att låta lite grovhackad prosciutto eller hela vitlöksklyftor få puttra med i oljan. Tänk dock på att inte låta oljan bli för varm, då paprikorna kan spricka och stänka het olja på dig! Det går jättebra att spara den överblivna oljan i upp till 1 vecka och använda exempelvis till att ringla över sallader eller i annan matlagning där du vill ha lite extra krydda.

STEG 1
Skölj paprikorna och torka av dem nogrannt. Placera en stor tungbottenpanna på spisen över medelhög värme. Tillsätt olja så att den täcker hela botten av stekpannan med ca 2 cm.

STEG 2
När olivoljan börjar puttra och precis börjar bli rökig, lägg ner paprikorna i pannan, i omgångar. Stek paprikorna tills de börjar bli mjuka och få en fin, brun färg på båda sidor, ca 2 till 3 minuter per sida.

STEG 3
Lägg paprikorna på en tallrik med hushållspapper på och låt de torka något. Fortsätt att steka resten av paprikorna på samma sätt. När alla paprikor är klara – strö över havssaltet och servera. Du äter dem enklast genom att hålla i själva stammen. Ät allt utom stammen.

Celeste

För stjärnbeströdda nätter

Ung, mörkt purpurröd färg. Doften är medelstor, mörkt fruktig och något kryddig i en för regionen mycket typisk stil, aningen animaliska och komplex med god koncentration, men också med elegans och en liten vaniljsöt fatkrydda. Smaken är medelfyllig, torr och ungdomlig sträv, men i full balans med den täta frukten som drar åt mörka körsbär och björnbär. Syran är frisk och det finns också en trevlig ton av lakrits och ekfat i den långa eftersmaken.