Torres logotyp

Lammracks

med färska örter och citronsmör

Lammracks

med färska örter och citronsmör

Ingredienser

  • Lammkotletter800 gram
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Mynta
  • Stora potatisar8 st
  • Citron1/2
  • Vitlöksklyfta1 st
  • Smör100 g
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Klart på cirka 45 minuter.

Inspiration

STEG 1
Sätt ugnen på 140 grader. Putsa lammet och krydda det med salt och peppar. Bryn det sedan runt om hastigt i en het stekpanna. Finhacka de färska örterna och gnid in i köttet.

STEG 2
Ställ in köttet mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Ta sedan ut köttet och värm upp ugnen till 200 grader.
Dela potatisarna på längden, pensla snittytan med olivolja, salt och peppar. Grilla snittytan i en het grillpanna och baka sedan klart i ugnen i cirka 20 minuter.

STEG 3
Rispa skalet av en halv citron och pressa ut saften i en bunke. Finhacka vitlöken och blanda ned i bunken tillsammans med smör. Vispa smöret vitt och luftigt, gärna med en elvisp och smaka av med salt och peppar.

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product