Torres logotyp

Höstresa till vingården

En magisk upplevelse i hjärtat av Penedès

Höstresa till vingården

En magisk upplevelse i hjärtat av Penedès

Soliga dagar i november

Energiboost i höstrusket

Strax utanför Barcelona stod vi i ett hav av vinrankor tillsammans med en grupp härliga tjejer.

Vi var ett gäng som tröttnat på höstmörkret och regnrusket och bestämde oss för att åka till Barcelona och besöka Torres som ligger ca 40 minuter utanför. Med på resan var Victoria Riis, Åse Falkman Fredrikson och systrarna Joanna Fingal och Tilda Bjärsmyr.

Under en hel dag åkte vi runt och tittade på vinodlingar, smakade vin och fick lära oss om de olika hållbarhetsarbeten som initierats i odlingarna. Utöver fantastisk mat och dryck fick vi även sällskap av de underbara och engagerade personer som jobbar på plats.

En av anledningarna til resan var även den den nya rödvinsboxen Sangre de Toro Organic Selection med lansering den 1 december 2016. Ett riktigt gott vin som uppskattades av alla som var med på resan och som blev lite av en allroundvinsfavorit. Passar ju så bra till tapas och kötträtter med sin runda, smakrika och spanska stil. Dessutom ekologiskt, vilket ju alltid är en bonus :).

Utöver vingårdsupplevelserna fick vi såklart även tid att strosa runt i Barcelona och insupa atmosfären, hinna shoppa lite samt äta gott. På tal om det senare så åt vi andra kvällen middag på restaurang Angle, som har en Michelinstjärna, vilket var en helt fantastisk upplevelse. Vi gjorde tydligen bra intryck även på dem för de började köpa in fler produkter från oss efter besöket. Magiskt god mat som du kan läsa mer om här.

Läs mer om resan från deltagarnas egna inlägg:

Joanna Fingal
Tilda Bjärsmyr
Victoria Riis
Åse Falkman Fredrikson