Torres logotyp

Grönkålschips

Ett hälsosamt, enkelt och gott alternativ till potatischipsen

Grönkålschips

Ett hälsosamt, enkelt och gott alternativ till potatischipsen

Ingredienser

  • Färsk grönkål500 gram
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Zest från citron1
  • Chiliflakes

Fredags-snacks på 15 min.

inspiration

STEG1
Vrid upp ugnen till 200°. Skölj grönkålen under rinnande vatten och riv sedan bladen i lite mindre bitar. Torka dem med en ren kökshandduk noggrant, om kålen fortfarande är blöta förlorar de sin krispighet.

STEG 2
Lägg bladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, strö på salt och massera in oljan i grönkålsbladen. Riv över citronzest och krydda med chiliflakes. Sprid ut bladen så att inga blad ligger omlott. Sätt sedan in plåten i ugnen i 10-15 minuter tills bladen är krispiga. Håll koll på dem så att de inte bränns.

Celeste

För stjärnbeströdda nätter

Ung, mörkt purpurröd färg. Doften är medelstor, mörkt fruktig och något kryddig i en för regionen mycket typisk stil, aningen animaliska och komplex med god koncentration, men också med elegans och en liten vaniljsöt fatkrydda. Smaken är medelfyllig, torr och ungdomlig sträv, men i full balans med den täta frukten som drar åt mörka körsbär och björnbär. Syran är frisk och det finns också en trevlig ton av lakrits och ekfat i den långa eftersmaken.