Torres logotyp

Chiliblomkål med örtpesto

Förrätt, huvudrätt, tapas eller buffé

Chiliblomkål med örtpesto

Förrätt, huvudrätt, tapas eller buffé

Ingredienser

2 pers
  • Hackad schalotten-lök3-4
  • Blomkål2
  • Olivolja
  • Chiliflakes1 tesked
  • PESTO
  • Färsk basilika2 dl
  • Vitlöksklyftor3
  • Riven parmesanost4 matskedar
  • Pinjenötter3 matskedar
  • Olivolja
  • ARTICHOKES
  • Chopped fresh herbs such as rosemary, oregano, thyme1 tablespoon
  • Olive oil1/3 cup
  • Garlic, cut in half (no need to peel)2 cloves
  • Bay leaf1
  • Lemon, cut into wedges1
  • Large globe artichokes2-4
  • Salt to taste

Perfekt till tapas- eller buffébordet.

inspiration

STEG 1
För att göra blomkålen: Skär bort blomkålstjälkarna och koka blomkålen hela i en kastrull med saltat vatten på medelvärme i 3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Hacka schalottenlöken fint och bryn den lätt i en klick smör på medelhög värme. Gnid sedan in blomkålen i chili, havssalt och svartpeppar, schalottenlöken och ringla över lite olivolja. Ställ åt sidan.

STEG 2
För att göra peston: Blanda basilika, vitlök, pinjenötter och parmesanost i en matberedare och krydda med salt och peppar. När maskinen körs, häll i ca 1/3 kopp olivolja i en långsam ström tills allt är blandat väl. Om man inte har någon matberedare hemma går det bra att istället använda sig av en mortel. Förvärm en grillpanna över hög värme. Kvarta blomkålen och stek i 6 till 8 minuter, eller tills det är gyllene. Lägg upp blomkålen på ett serveringsfat och ringla över örtpeston.

Gran Coronas Reserva

Journalisternas favorit

Rik och sensuell doft med druvtypiska aromer med noter av röda och blåa bär. Här finns också gröna kaffebönor, lakrits och en klassisk vanilj- och läderton. I munnen är smaken rik och fyllig med silkiga, välstrukturerade tanniner.

Läs mer här!