Torres logotyp

Grillad färskpotatis

med olivolja, timjan och vitlök.

Grillad färskpotatis

med olivolja, timjan och vitlök.

Ingredienser

  • Färskpotatis1 kg
  • Olivolja1/2 dl
  • Färsk timjan1 kruka
  • Vitlöksklyftor3
  • Flingsalt

Enkel sommarmat.

Inspiration

STEG 1
Koka först potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Blanda i en skål med olja och grovhackad timjan. Låt den stå och dra sig i marinaden en stund i kylskåpet. Dela vitlöken med skal på mitten och lägg ner tillsammans med salt.

STEG 2
Grilla ett par minuter runt om tills potatisen fått fin färg. Servera gärna med en kall sås och valfritt tillbehör. Denna potatis passar fantastiskt bra till annat du lagt på grillen och ingredienserna kan varieras i det oändliga: morötter, squash, blomkål, paprika, sparris, tomat, fänkål, palsternacka, jordärtsskocka.

Gran Sangre de Toro Reserva

El clásico

Tack vare sin generösa frukt passar Gran Sangre de Toro till smakrika rätter av fågel och kött, även vilt. De kan gärna ha en mild sötma från såser, rotfrukter, andra grönsaker och marinader. Mörka skysåser, gärna inkokta med starkviner, samt svamp och sydfranska örtkryddor är också fina tillbehör. Det passar också bra till lagrade ostar, såväl mjuka som hårda. Serveras vid 18-20 grader, helst i glas med medelstor till stor kupa.

Läs mer här!