Torres logotyp

Sommarsallad

med sparris, getost och krossade hasselnötter

Sommarsallad

med sparris, getost och krossade hasselnötter

Ingredienser

  • Färsk sparris1 bunt
  • Färska eller tinade gröna ärtor2 dl
  • Rädisor, tunt skurna5
  • Zucchini, skurna i långa strimlor2
  • Färsk bladspenat65 g
  • Salladslök2
  • Getost
  • Citronsaft1 citron
  • Hasselnötter, lätt krossade2 matskedar
  • Olivolja
  • Färsk persilja
  • Flingsalt och peppar

Ta vara på säsongens smaker.

inspiration

STEG 1
Börja med att skära bort den nedersta delen på sparrisen och stek den sedan i olivolja i 5-10 minuter, tills den fått fin färg och den råa smaken är borta. Dela sedan sparrisen på längden och ställ åt sidan för att svalna.

STEG 2
Gör citrondressingen genom att blanda 2 delar citronjuice med 4 delar olivolja. Smula sedan getosten i en skål och blanda ned 2 matskedar av citrondressingen i skålen. Lägg försiktigt ned sparrisen i skålen, rör om och smaka av med salt och peppar.

STEG 3
Ta fram ett serveringsfat och lägg upp bladspenat, salladslök, zucchini, rädisor och ärtor. Lägg sedan på sparrisen och getosten. Avsluta med att strö över hasselnötter och persilja och skopa över lite mer av citrondressingen. Servera till grillat eller som tillbehör på midsommarbordet.

Celeste

För stjärnbeströdda nätter

Ung, mörkt purpurröd färg. Doften är medelstor, mörkt fruktig och något kryddig i en för regionen mycket typisk stil, aningen animaliska och komplex med god koncentration, men också med elegans och en liten vaniljsöt fatkrydda. Smaken är medelfyllig, torr och ungdomlig sträv, men i full balans med den täta frukten som drar åt mörka körsbär och björnbär. Syran är frisk och det finns också en trevlig ton av lakrits och ekfat i den långa eftersmaken.