Torres logotyp

Laxtortillas med chilimayo

Uppgraderad fredagsfavorit.

Laxtortillas med chilimayo

Uppgraderad fredagsfavorit.

Ingredienser

  • Lax i bit400-500 g
  • Romansallad1
  • Koriander1 kruka
  • Vitlök1-2 klyftor
  • Chilifrukter2
  • Lime2
  • Rödlökar2
  • Ättika, 12%1 dl
  • Socker2 dl
  • Vatten3 dl
  • Majonnäs3 dl
  • Sriracha chilisås3-4 matskedar
  • Olivolja med citron3 matskedar
  • MARINAD TILL LAXEN:
  • Japansk soja3 matskedar
  • Honung1 matsked
  • Flingsalt och peppar

Läckra laxtacos på 30 min.

inspiration

STEG1
Börja med att syra rödlöken i en 1-2-3 lag. Skiva löken tunn, helst med en mandolin. Vänd ner rödlöken i lagen och ställ det kallt, helst i ca 1h innan servering.
Fisken: här kan du egentligen välja vilken fisk du själv tycker bäst om! I detta fall har vi valt lax som är barnvänligt och enkelt. Du torkar av laxbiten och marinerar den i japansk soja, saften från 1/2 lime och honung. Låt laxen marinera meddans du förbereder resten av receptet.

STEG 2
Lägg laxen i en form och ställ in i en varm ugn, 175 grader i 25 minuter. Ta ut, ta isär med hjälp av två gafflar och njut av perfekt lax. Ta loss bladen från romansalladen och skär bort den tjocka stjälken på bladet. Hacka lite chili. Dela sedan limen och pressa all saft över blandningen. Häll över 3 msk olivolja, salt och peppar.

STEG 3
Chlimajonäsen: rör ihop majonäs tillsammans med Sriracha chilisås. För lite extra syra och krämighet till dina tacos så kan du addera fetaost som du strör över.
Servera i tortillabröd med avokado och jalapenos.

Natureo Muscat

Lätt och fruktigt lågalkoholalternativ

Det här är ett lågalkoholalternativ till vita, fruktiga viner, och det kan användas till de flesta lättare rätter av fisk och skaldjur, samt sallader och ljusa kycklingrätter. Det är också bra till lite kryddhet mat och de olika sydostasiatiska köken. Smaken är relativt lätt, fruktig och nästan torr med en mjuk syra och lite kryddig blommighet och en rätt kort men god och fruktig eftersmak.

Läs mer här!