Torres logotyp

Fikon- och chevrepaj

med rostade valnötter

Fikon- och chevrepaj

med rostade valnötter

Ingredients

  • Vetemjöl2 dl
  • Dinkelmjöl1 1/2 dl
  • Kallt smör75 gram
  • Salt1/2 tesked
  • Creme fraiche1 dl
  • Kallt vatten1 matsked
  • Rödlök, strimlad2
  • Ägg3
  • Mjölk1 dl
  • Grädde1 dl
  • Ekologisk citron1
  • Chevreost150 g
  • Rostade valnötter2 dl
  • Smör till stekning

Piece of pie!

Inspiration

STEG 1
Mixa mjöl, smör och salt i en i matberedare till det är jämnt fördelat. Tillsätt crème fraiche och vatten, mixa hastigt ihop till en deg. Knåda ihop degen och kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm, nagga och ställ i kylen minst 15 minuter. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

STEG 2
Låt svalna och förbered fyllningen under tiden: Stek löken mjuk i smör, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Sätt ugnen på 200º. Riv citronskalet. Lägg lök, ost, och citronskal i pajskalet. Strö på rostade nötter och häll på äggstanning. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, till ytan är gyllene och fyllningen har stelnat. Ringla på lite honung och dekorera med fikon. Servera med en fräsch sallad!

Coronas

Tempranillo med kunglig glans

Mörkt granatröd färg. Doften är medelstor men intensiv och fruktig med djupa toner av mörka bär, aningen animalisk och komplex och med en fin fatton som bjuder på en nyans av vanilj. Smaken är medelfyllig, torr och elegant med en finstämd rödfrukt. Ett bra allroundvin till smakrika, klassiska rätter av fågel, kött och vilt. Dessa kan gärna serveras med tillbehör som har en viss sälta eller en krämig konsistens.

Läs mer här!