Torres logotyp

Fajitas på grillad biff

Med koriander, guacamole och pimientos de padron

Fajitas på grillad biff

Med koriander, guacamole och pimientos de padron

Ingredienser

  • Flankstek500 g
  • Olivolja2 matskedar
  • Lime1
  • Vitlöksklyftor1-2
  • Sambal oelek2 matskedar
  • Paprikapulver1 tesked
  • Spiskummin1 tesked
  • Cayennepeppar1/2 tesked
  • Gula lökar3
  • Röd paprika1
  • Grön paprika1
  • GUACAMOLE
  • Avokado2
  • Lime2
  • Färsk koriander1 kruka
  • Salt
  • PIMIENTOS DE PADRON
  • Pimientos de padron300 g
  • Olivolja1 dl
  • Salt
  • Tortillabröd

En hit för hela familjen.

Inspiration

STEG 1
Börja med guacamolen. Mosa avokado med en gaffel och rör ihop den med hackad koriander, pressad lime och lite salt.
Ställ kallt tills det är dags att servera.

STEG 2
Gnid in köttet i olja, vitlök, lime och kryddorna och ställ åt sidan. Skala löken och dela i halvor. Dela paprikorna i fyra bitar, ta bort kärnorna. Grilla grönsakerna över glöden. Paprikan och löken är färdiga när de blivit rostade och mjuka.

STEG 3
Skär de färdiggrillade grönsakerna i strimlor och lägg i en bunke, droppa över lite olja och salta lätt. Stek pimientosarna på hög värme med flingsalt, tills de mjuknat lite och fått fin färg.

STEG 4
Grilla köttet på hög direkt värme. Köttet är klart när innertemperaturen är 59°C. Låt köttet vila några minuter.
Strimla köttet och lägg upp på ett fat tillsammans med de grillade grönsakerna. Garnera med koriander. Servera med tortillabröd, guacamole, lime och pimientos på sidan om.

Coronas

Tempranillo med kunglig glans

Mörkt granatröd färg. Doften är medelstor men intensiv och fruktig med djupa toner av mörka bär, aningen animalisk och komplex och med en fin fatton som bjuder på en nyans av vanilj. Smaken är medelfyllig, torr och elegant med en finstämd rödfrukt. Ett bra allroundvin till smakrika, klassiska rätter av fågel, kött och vilt. Dessa kan gärna serveras med tillbehör som har en viss sälta eller en krämig konsistens.

Läs mer här!