Torres logotyp

Carpaccio

med en dressing på dijon- och parmesan

Carpaccio

med en dressing på dijon- och parmesan

Ingredienser

  • Utskuren biff320 gram
  • Extra virgin olivolja3 dl
  • Raps- eller solrosolja1 dl
  • Äggvitor2
  • Dijonsenap2 table spoons
  • Vitlöksklyftor1/2
  • Grädde eller mjölk1/2 dl
  • Vitvinsvinäger2-3 tablespoons
  • Färskpressad citronsaft1 tablespoon
  • Parmesanost2 1/2 dl
  • Ruccola
  • Salt and black pepper

En god och lyxig klassiker.

Inspiration

STEG 1
Börja med att skära bort senor och fett från biffen. Rulla in köttbiten hårt i plastfilm och lägg den i frysen ett par timmar så att den blir lättare att skära.

STEG 2
Blanda 2 dl olivolja med 1 dl raps- eller solrosolja. Vispa ihop äggulor med senap, vitlök och en nypa salt. Tillsätt olja under vispning. När majonnäsen har tjocknat tillsätts mjölk eller grädde, sedan vinäger och citronjuice. Smaka av med salt och svartpeppar.

STEG 3
Ta biffen ur frysen. pensla en tallrik med olivolja. Skär köttet i tunna skivor. Fyll tallriken med skivat kött. Ringla rikligt med majonnäs över. Strö över hyvlad parmesan. Fördela selleristavar och ruccola över. Mal över svartpeppar och ringla över olivolja.

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product