Torres logotyp

Brie och granatäpple-crostini

med färsk bladpersilja

Brie och granatäpple-crostini

med färsk bladpersilja

Ingredienser

4 personer
  • Balsamvinäger2 dl
  • Farinsocker2 matskedar
  • Granatäpplelikör4 matskedar
  • Fransk baguett1 stor
  • Olivolja2 matskedar
  • Brieosti skivor
  • Granatäpplekärnor4 matskedar
  • Färsk bladpersilja

Enkel och elegant förrätt- klar på 10 minuter!

Inspiration

STEG 1
Blanda balsamvinäger, farinsocker och granatäpple-likör i en kastrull och låt koka upp på hög värme under omrörning. Sänk värmen och koka ihop tills konsistensen är tjock och sirapliknande, cirka 15 minuter. Ställ åt sidan.
STEG 2
Skär brödet i skivor och värm ugnen till 250 grader. När ugnen är varm, lägg brödskivorna på ett bakplåspapper och pensla översidan med olivolja. Sätt in i ugnen tills bröden är gyllenbruna, ca 3 minuter.

STEG 3
Ta ut bröden ur ugnen och vänd upp och ner på skivorna. Lägg på brieost på varje brödskiva och ställ tillbaka in i ugnen tills osten börjat smällta, ca 1-2 minuter.

STEG 4
Lägg upp bröden på severingsfat och ringla över balsamicoglasyren. Grovhacka bladpersiljan och strö över den och granatäpplekärnorna. Servera!

Gran Sangre de Toro Reserva

El clásico

Tack vare sin generösa frukt passar Gran Sangre de Toro till smakrika rätter av fågel och kött, även vilt. De kan gärna ha en mild sötma från såser, rotfrukter, andra grönsaker och marinader. Mörka skysåser, gärna inkokta med starkviner, samt svamp och sydfranska örtkryddor är också fina tillbehör. Det passar också bra till lagrade ostar, såväl mjuka som hårda. Serveras vid 18-20 grader, helst i glas med medelstor till stor kupa.

Läs mer här!