Torres logotyp

Sangre de Toro

Journalisternas favoritbox

Sangre de Toro, den senaste nyheten från Miguel Torres, är ett ekologisk boxvin som nu finns på Systembolaget. Druvorna garnacha tinta, syrah och merlot kommer från Katalonien och skapar ett fruktigt vin med inslag av körsbär, plommon, örtkryddor, fat och choklad. Vinet har fått många fina recensioner och SvD:s Kronstam korar det till Systembolagets bästa röda box.

Go to product

Vitlöksdoftande skaldjurspasta

Read more

World's Most Admired Wine Brand

Read more

Press

Pretto PR

För pressförfrågningar kontakta Pretto PR, info@prettopr.com

Coronas

Tempranillo med kunglig glans

Mörkt granatröd färg. Doften är medelstor men intensiv och fruktig med djupa toner av mörka bär, aningen animalisk och komplex och med en fin fatton som bjuder på en nyans av vanilj. Smaken är medelfyllig, torr och elegant med en finstämd rödfrukt. Ett bra allroundvin till smakrika, klassiska rätter av fågel, kött och vilt. Dessa kan gärna serveras med tillbehör som har en viss sälta eller en krämig konsistens.

Läs mer här!

Ugnsbakad sötpotatis

Read more

Besök Torres vingårdar

Read more

Susanna Ekecrantz

Brand Manager

Ansvarig för Torres Spanien.

Är en sann vinälskare som njuter av att resa och möta nya kulturer!
Vill du bli en av våra ambassadörer eller har frågor om oss så är du varmt välkommen att kontakta mig susanna.ekecrantz@torres.se.

Gran Coronas Reserva

Journalisternas favorit

Rik och sensuell doft med druvtypiska aromer med noter av röda och blåa bär. Här finns också gröna kaffebönor, lakrits och en klassisk vanilj- och läderton. I munnen är smaken rik och fyllig med silkiga, välstrukturerade tanniner.

Läs mer här!

Tryffel- och svamprisotto

Read more

Setting the table

Read more

Gran Sangre de Toro Reserva

El clásico

Tack vare sin generösa frukt passar Gran Sangre de Toro till smakrika rätter av fågel och kött, även vilt. De kan gärna ha en mild sötma från såser, rotfrukter, andra grönsaker och marinader. Mörka skysåser, gärna inkokta med starkviner, samt svamp och sydfranska örtkryddor är också fina tillbehör. Det passar också bra till lagrade ostar, såväl mjuka som hårda. Serveras vid 18-20 grader, helst i glas med medelstor till stor kupa.

Läs mer här!

Tapas

Read more

Vinprovning på MFW med Joanna Fingal

Read more

Gran Vina Sol

Solmogen ekologisk Chardonnay

Ljusgul färg och med en öppen och fruktig doft av apelsin, gula äpplen och en viss kryddighet. Smaken är fruktig och ungdomlig med inslag av gula päron, nektarin, citrus, örter och fatkryddighet. Härligt vin som passar som sällskapsvin såväl som buffé, plockmat, samt fisk-och skaldjursrätter. Bästa serveringstemperatur är vid 8-10°C.

Krämig sötpotatissoppa

Read more

Höstresa till vingården

Read more

San Valentin white

Till berså och buffé

Ett utmärkt vin till aperitif eller som sällskapsvin, då gärna med milda tilltugg med viss sälta. Maträtter till detta vin bör vara lätta till medelkraftiga så att vinets milda smak inte går förlorad. Fisk- och skaldjursrätter av elegantare slag, gärna kokta, passar i regel bäst. Rätterna kan gärna vara smaksatta med något syrligt, exempelvis citrus eller crème fraiche, för att matcha vinets syrlighet. Passar även bra till sallader och lätta smårätter med fisk, skaldjur och grönsaker. Serveras vid cirka 10 grader.

Läs mer här!

Lammracks

Read more

San Valentin red

Fruktig charmör gjord på ekologiskt odlade druvor.

Framför allt ett "allroundvin" som passar till fågel- och kötträtter som är milda till medelkraftiga, gärna med inslag av krämiga och feta konsistenser för att runda av kärvheten och lyfta fram vinets frukt än mer. Undvik maträtter med viss sötma eftersom sötma kan förstärka vinets kärva sidor för mycket. Den här vintypen passar ofta utmärkt till klassisk spansk paella. Serverat lite svalare kan du också ha det till stekta fiskrätter. Även gott till inte alltför smakrika mjuka ostar. Servera vid cirka 16-18 grader, gärna i glas med hög, medelstor kupa.

Läs mer här!

Grillad kronärtskocka med citronsmör

Read more

Natureo Muscat

Lätt och fruktigt lågalkoholalternativ

Det här är ett lågalkoholalternativ till vita, fruktiga viner, och det kan användas till de flesta lättare rätter av fisk och skaldjur, samt sallader och ljusa kycklingrätter. Det är också bra till lite kryddhet mat och de olika sydostasiatiska köken. Smaken är relativt lätt, fruktig och nästan torr med en mjuk syra och lite kryddig blommighet och en rätt kort men god och fruktig eftersmak.

Läs mer här!

Grönkålschips

Read more

Natureo syrah

Ditt alkoholfria alternativ

Perfekt till pasta, gillat kött, grytor och vilt och serveras med fördel källarsvalt, gärna vid 14-16°C. Körsbärsröd färg med en doft av granatäpple och röda vinbär med en not av vanilj. Ren, fyllig och balanserad med lena tanniner och fin syra.

Grillad färskpotatis

Read more

Celeste

För stjärnbeströdda nätter

Ung, mörkt purpurröd färg. Doften är medelstor, mörkt fruktig och något kryddig i en för regionen mycket typisk stil, aningen animaliska och komplex med god koncentration, men också med elegans och en liten vaniljsöt fatkrydda. Smaken är medelfyllig, torr och ungdomlig sträv, men i full balans med den täta frukten som drar åt mörka körsbär och björnbär. Syran är frisk och det finns också en trevlig ton av lakrits och ekfat i den långa eftersmaken.

Fikon- och chevrepaj

Read more

Fransola

Prisbelönt ekfatslagrad Sauvignon Blanc

Det här är ett utmärkt vin att servera till de flesta kokta och stekta fisk- och skaldjursrätter, gärna smaksatta med citrus, vitt vin, naturell yoghurt eller crème fraiche för att balansera vinets syra samt färska örter för att spegla vinets fina dofter. Passar även till milda rätter av kyckling och ljust kött, liksom till smakrika getostar. Servera vid cirka 10-12 grader för att maximera doftupplevelsen, gärna ur glas med medelstor hög kupa.

Fajitas på grillad biff

Read more

Carpaccio

Read more

Tortilla de Patatas

Read more

Rostade betor, sötpotatis och kronärtskockor

Read more

Jordgubb, ros och hibiskus-glass

Read more

Helgrillad kyckling

Read more

Pimientos de padron

Read more

Chiliblomkål med örtpesto

Read more

Brie och granatäpple-crostini

Read more

Helstekt oxfilé

Read more